1. Sale method
  2. Contact information
  3. Information
  4. Document
  5. Pick-up
  6. Confirm

Sälj din bil hos oss – Välj försäljningssätt

Med TradingSolutions onlineauktion kan du sälja din bil snabbt och enkelt. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga ner på förarbetet genom att välja mellan våra tjänster TradingFLEX eller TradingPLUS.

TradingFLEX

Väljer du vår försäljningstjänst TradingFLEX ser du själv till att ha testprotokoll, inköpsoffert och foton tillgängliga innan du lägger in ditt försäljningsuppdrag. Inköpsoffert med testprotokoll ordnar du enklast hos återförsäljaren där du köper din nya bil.

TradingFLEX

ATT TÄNKA PÅ INNAN DU LÄGGER IN DITT FÖRSÄLJNINGSUPPDRAG:

ORDNA INKÖPSOFFERT MED TESTPROTOKOLL
Du har valt vår tjänst TradingFLEX. Det innebär att du själv ordnar en värdering med testprotokoll - enklast där du köper din nya bil. Om det inte är aktuellt att köpa ny bil skall bilen testas hos en bilåterförsäljare för det aktuella märket. Tänk på att be om just en ”inköpsoffert med test”.

TA BILDER PÅ DIN BIL
Ta bilder på din bil; snett framifrån, snett bakifrån och invändigt. Fotografera även andra saker som du tror kan vara av intresse för en köpare, till exempel extrautrustning, skador, repor och liknande.

TIDIGAST TVÅ VECKOR INNAN
Ordna inköpsoffert med test och lägg in försäljningsuppdraget tidigast två veckor innan bilen ska säljas. Annars finns risken att den inköpsoffert du ordnat blir inaktuell.

OM BILEN ÄR SKADAD
Om bilen är skadad; fyll i och skriv på skadeanmälan/glasskadeanmälan och lägg i handskfacket

Guide för bilförsäljning TradingFLEX
Ladda ner PDF >>
De flesta bilåterförsäljare har egna mallar för testprotokoll. Här kan du ladda hem ett dokument som visar på vilken information ett bra testprotokoll ska innehålla.
Ladda ner PDF >>

TradingPLUS

Väljer du vår försäljningstjänst TradingPLUS behöver du inte inhämta någon inköpsoffert eller fotografera bilen. Vi sköter alla förberedelser och lägger ut din bil till försäljning.

Fullservice

ATT TÄNKA PÅ INNAN DU LÄGGER IN DITT FÖRSÄLJNINGSUPPDRAG
Du har valt vår försäljningstjänst TradingPLUS. Det innebär att du bara behöver fylla i grunduppgifterna om din bil och var vi kan hämta den, så sköter vi på TradingSolutions resten.

NÄR SKA MAN LÄGGA IN FÖRSÄLJNINGSUPPDRAGET?
Du kan lägga in ditt försäljningsuppdrag så snart som du bestämt dig för att sälja fordonet, dock senast en vecka före önskat försäljningsdatum.

KOSTNAD FÖR TRANSPORT AV FORDONET?
Priset för transporten varierar beroende på var i landet vi ska hämta ditt fordon.
Vid mycket höga volymer av inkommande uppdrag förbehåller vi oss rätten att tillfälligtvis transportera bilar till våra övriga depåer, även om detta medför en förhöjd transportkostnad, för att minska ledtider och därmed korta den totala försäljningstiden för vår uppdragsgivare.
Se transportprislistan nedan.

Guide för bilförsäljning TradingPLUS
Ladda ner PDF >>
Transportprislista
Ladda ner PDF >>
Transportinformation
Ladda ner PDF >>

Need help? Call us on 08-5500 2200


Contact information to you, who are entering this sales assignment:

Bra tips Bastjänsten innebär att du själv ordnar en värdering med testprotokoll. Om du bor i Stockholm kan detta göras hos Opus i Högdalen eller Vinsta, annars enklast där du köper ny bil eller hos en handlare av ditt märke. Bra tips Ange det datum då bilen finns tillgänglig för hämtning. Bra tips Här skriver du in en uppskattning av hur många mil du tror att bilen kommer att ha rullat vid det försäljningsdatum som du själv angivit ovan. Bra tips Om du som anställd önskar köpa ut bilen själv ska det markeras här. Om du har möjlighet att köpa bilen eller inte avgörs av din arbetsgivares bilpolicy. Kolla därför alltid med din bilansvarige på företaget eller med oss på TradingSolutions om du vill köpa ut bilen! Bra tips Vänligen lägg vinterdäcken i bagageutrymmet när du lämnar bilen. Tänk även på att det är ditt ansvar att se till att däcken kommer med i bilen även om de är förvarade på däckhotell. Bra tips Vänligen lägg sommardäcken i bagageutrymmet när du lämnar bilen. Tänk även på att det är ditt ansvar att se till att däcken kommer med i bilen även om de är förvarade på däckhotell. Bra tips Lägg serviceboken i bilens handsfack inför försäljningen. Det är viktigt att serviceboken finns med vid försäljning då detta påverkar din bils värde! Bra tips Det är viktigt att vi kan lämna korrekt information om din bil. Som förare har du inget att förlora på att öppet redovisa uppgifter om hund- och röklukt, så tveka inte att kryssa för ja om det finns märkbar lukt i bilen. Bra tips Kontrollera att alla extranycklar finns med. Ett bra tips är att sätta ihop alla nycklar på en och samma nyckelknippa. Om nyckar saknas kan det innebära att dessa debiteras. Bra tips Baserat på dina uppgifter skapar vi en skadeanmälan. Med en skadeanmälan får du bättre betalt för bilen. Bra tips Ange om det finns en skada på bilen som är anmäld till försäkringsbolaget. Tänk på att en skadeanmälan kan ha positiv effekt vid försäljningen. Bilen behöver däremot inte repareras inför försäljningen – finns en skadeanmälan, så tar köparen gärna hand om reparationen. Bra tips För att höja värdet på ditt fordon, kan vi erbjuda avtextning och borttagning av dekor och dekaler. Kostnaden debiteras per timme enligt vid var tid gällande prislista.

Kontrollera alltid ditt företags bilpolicy innan du beställer denna tjänst. Det gör du enklast genom att kontakta bilansvarig på ditt företag, som även kommer att få en bekräftelse från oss när du har gjort beställningen.
Bra tips Om du inte vet exakt skadedatum: ange ungefärligt datum. Bra tips Om du inte vet exakt - ange trolig ort. Bra tips Ange om du känner till något fel på bilen, exempelvis missljud eller något annat som inte fungerar som det ska. Om du slutar eller byter jobb – ange en e-postadress och nytt mobilnummer som vi kan nå dig på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Engine problem, not inspected, without electric power, powertrain, other
Bra tips Testprotokollet ska utfärdas av en bilhandlare (förslagsvis där du byter bil) och ska visa eventuella skador som finns på bilen och kostnaden för att reparera dessa.

Om du inte har testprotokollet i elektronisk form - ta en bild på det och maila det till trading@tradingsolutions.se. Du kan också be bilhandlaren maila det till samma mailadress.
Bra tips Bilderna ska visa följande:
a. Ta en bild på bilen snett framifrån från bilens högra sida.
b. Ta en bild på bilen snett bakifrån från bilens vänstra sida.
c. Ta en bild på bilens instrumentpanel och förarsäte genom höger framdörr.
d. Här kan du lägga in bilder på skador, bucklor, repor, fälgskador och liknande. Lägg gärna in bilder som visar extrautrustning som inte tydligt framgår på övriga bilder.
Images
Drop files here or select files.
Document
select files.


Ladda i första hand upp dokumenten nu.
Om du behöver komplettera med dokument senare så går det bra att maila in dem
– markera i så fall detta nedan:
Bra tips OBS! Tänk på att transportbilen är en långtradare som inte kan ta sig in på smala gator. Vintertid är det även viktigt att du ser till att bilen inte är insnöad. The car can be picked up at::
 Clear all fields

Contact person at pick-up location (Person how hands over keys for the car):
DU HAR REGISTRERAT FÖLJANDE UPPGIFTER
Om något inte stämmer, gå tillbaka och lägg in korrekt information. Klicka sedan på "Skicka".

Bilreda Trading i samarbete med TradingSolutions
TradingSolutions Sverige AB (559005-2857)
© 2023 TradingSolutions